Menu

ANDANTE URBANO | KOLLEKTIVET LIVET | STOCKHOLM

Stockholm

Kollektivet Livet Bar & Scen
söndag, 19 maj 2024 kl:15:00

Välkommen till en eftermiddag med Andante Urbano – klassisk musik live!
De medverkande i popup-orkestern Stråkorkestern vill undersöka hur den klassiska musiken upplevs i miljöer där den oftast inte framförs och hur musiken kan växa fram i den urbana miljön.
Stråkorkestern är en pop-up-orkester som består av ambitiösa amatörmusiker. De kommer framföra konserten med ett nyskrivet verk av Jesper Nordin (Retropsective No.1) tillsammans med elektronisk musik, Petris Vasks - Lonely Angel med den lovande unga violinisten Maya Broman Crawford-Phillips samt Tjajkovskijs stråkserenad.
Konserten börjar kl 16 och att dörrarna öppnar kl 15.
Medverkande:
Violin: Bo Pontoppidan, Madeleine Baverstam, Sarah Gillet, Lars-Arne Axelsson, Karin Norrfors, Johan Szamosi, Sandra Tamm, Mats Bengtsson, Lina Tidström, Harriet Nordenholm, Tom Taylor och Stina Möller
Viola: Michaela Granfors, Alison Godbolt, Klara Laksov, Sara Appelgren och Niklas Karlsson
Cello: Joakim Laksov, Magda Boreson, Mattias de Frumerie, Laura Sällberg och Krister Persson
Kontrabas: Hervor Schweidenbach och Hedvig Kjellström
Dirigent:
Simon Crawford-Phillips
Solist:
Maya Broman Crawford-Phillips
Simon Crawford-Phillips, dirigent
Simon Crawford-Phillips är chefsdirigent och konstnärlig ledare för Västerås Sinfonietta, känd pianist, kreativ programsättare med en passion för att kämpa för samtida repertoar och en kammarmusiker som regelbundet samarbetar med artister som Daniel Hope och Lawrence Power inom repertoar från Haydn och Schumann till Adès, Byström, Dean och Reich. Han spelar bland annat i ensemblerna Kungsbacka Piano Trio och Stockholm Syndrome Ensemble (resident artister på Stockholm Konserthus). Simon är konstnärlig ledare för Change Music Festival i norra Halland, Västerås Music Festival och delar av Wye Valley Chamber Music Festival. Simon är dirigentstipendiat vid NDR Elbphilharmonie Orchestra där han arbetar tillsammans med chefdirigenten Alan Gilbert.
Jesper Nordin - 1:st Retrospective
1:st Retrospective är första delen av en rad återblickande verk av Jesper Nordin där han tillbaka på tidigare verk och återskapar dem i ny belysning. Jesper skrev den på uppdrag av KMH Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för invigning av den nya salen vid deras stora ombyggnation år 2017. Han är född i Stockholm och valdes in som medlem i Föreningen svenska tonsättare år 2002.
P?teris Vasks - Lonely Angel
Verket Lonely Angel skrev P?teris efter ett möte med en ängel som han beskriver som följande:
“Ängeln svävar över världen och observerar tillståndet på den härjade jorden med tårar i ögonen, och ändå ger en nästan omärklig, kärleksfull beröring av hans vingar tröst och helande. Det här stycket är ett svar på smärtan.”
I verket har Vasks skrivit solostämman för violin som en tonal representation av den ensamma ängeln som förhoppningsvis outtröttligt vakar över världen.
Pjotr Tjajkovskij - Serenad för stråkar
Serenad för stråkar i C dur, Op.48, skrevs år 1880 under en sommar som Tjajkovskij tillbringade i Ukraina och hade premiär i Sankt Petersburg året därpå. Verket består av fyra satser:
Pezzo in forma di sonatina: Andante non troppo — Allegro moderato
Valse: Moderato — Tempo di valse
Élégie: Larghetto elegiaco
Finale (Tema russo): Andante — Allegro con spirito
Tjajkovskij beskriver själv musiken som: ”Det här är musik från hjärtat, så den – vågar jag påstå – saknar inte konstnärligt värde”. Det är ett romantiskt verk som Tjajkovskij skrev som en hyllning till Mozart som han precis hade nyupptäckt.
Åldersgräns 18 (13+ i målsmans sällskap).

Information inför ditt besök på Kollektivet Livet Bar & Scen:

Vi tillåter endast mindre väskor, max lika stora som ett A4-papper (29.7 cm x 21 cm). Alla väskor genomsöks och inga väskor är tillåtna att hängas in i garderob, oavsett storlek. För mer information se Polisen.se

Datum / Tid

söndag, 19 maj 2024 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Kollektivet Livet Bar & Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad